Mulţumesc! sau nu.

Nu toţii ştim cât de puternic poate fi un simplu ” mulţumesc “, nu aruncat la mişto/vrăjeală şi alte cocălărisme ci spus din inimă; consolidează relaţiile şi da ne face să ne simţim mai bine, apreciaţi!Şi totuşi de ce ne este atât de greu să spunem mulţumesc?
Nişte cercetători ,americani desigur, au demonstrat că simplul gest de a arăta recunoştinţa este una dintre cele mai puternice acţiuni pe care le putem face! De fapt, nu avem nevoie de ani de cercetări ca să ştim asta, nu?
Exprimarea recunoştinţei este o reacţie emoţională şi un fel de a privi lumea. Avem control asupra acestui aspect“, spune Emmons, potrivit ABC News şi pentru a-şi demonstra teoria Emmons a rugat câţiva studenţi să scrie într-un jurnal, în fiecare zi, cinci lucruri pentru care sunt recunoscători. Pe alţii i-a rugat ­să-şi scrie nemulţumirile. Trei săptămâni mai târziu, studenţii care şi-au notat lucrurile ce i-au făcut să spună „mulţumesc” au spus că se simt mult mai fericiţi şi mai împliniţi, iar cei care şi-au notat nemulţumirile, mai nefericiţi.
Profesorul Steven Toepfer, de la Universiatea de stat din Kent, şi-a rugat studenţii să trimită scrisori de mulţumire către persoanele care le-au influenţat viaţa în mod pozitiv. Studenţii au scris câte o scrisoare la fiecare două săptămâni, după care erau rugaţi să completeze un chestionar despre starea lor de spirit. Cu cât scriau mai multe scrisori, cu atât se simţeau mai bine. „Avem cu noi o resursă nepreţuită: recunoştinţa. Ne ajută să ne bucurăm, să apreciem lucrurile frumoase şi să fim satisfăcuţi doar cu puţin efort”, precizează acesta. Studiile arată că nu faptul că simţi recunoştinţă, ci că o exprimi în contextul unor relaţii face ca ea să conteze. „Are efecte pozitive atât asupra celui care mulţumeşte, cât şi asupra celui căruia i se mulţumeşte“, adaugă profesorul Robert Emmons.
Deci dacă vă faceţi o listă a cuvintelor esenţiale pe lângă ” iartă-mă ” strecuraţi şi ” mulţumesc “!
sursă:mediafax.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Человеку надо мало

Durerea

Satra - un film Basarabean